請問邊度有12v車電差機賣?

最好九龍區, 大概幾錢?
選擇時, 有咩要留意?
先謝

鴨寮街有
自吹自擂 自我淘醉

X2....唔駛2百蚊, 8A

鴨記, ?輝。
叉電機輸出 A 數 必須大過電池輸出 A 數, 唔系既可能有排都叉唔足。
直腳老人

深水寶大把~Around~$60-200都有
良好駕駛態度及留意道路上的車

我fd有個叉電器.12v過江龍.又可泵氣.又可照明.三合一.大細.12內寸x8寸勞工牌洗潔精到.美國水貨.自帶入境.私家車都ok.流動式救車.呢個好使.香港唔知有無呢.順便睇睇.

凍起之時..閉關之日

唔好買太大...唔係小心滾

引用:
原帖由 垃圾佬 於 19-2-2009 07:27 AM 發表
唔好買太大...唔係小心滾

引用:
原帖由 Hubberto 於 19-2-2009 12:33 AM 發表
鴨記, ?輝。
叉電機輸出 A 數 必須大過電池輸出 A 數, 唔系既可能有排都叉唔足。
咁咪可以用叉電機去著車囉
高い信頼性を誇る水冷DOHCを搭載。

thanks!

引用:
原帖由 pacific 於 19-2-2009 01:50 PM 發表

咁咪可以用叉電機去著車囉
絕對 NO !
你知唔知 撻車時電流幾大? 隨時去到 20A !
用叉電機去撻車 會燒爆叉電機!
直腳老人

唔係喎, 你上面講話

你話著車假設要20a, 咁舊電點都會有30a 啦
咁叉電機要大過電, 最少都31a
31a 係咪應該夠著20a 既車呢?
高い信頼性を誇る水冷DOHCを搭載。

引用:
原帖由 pacific 於 20-2-2009 04:26 AM 發表
唔係喎, 你上面講話

你話著車假設要20a, 咁舊電點都會有30a 啦
咁叉電機要大過電, 最少都31a
31a 係咪應該夠著20a 既車呢?
26 電池正常輸出能力, 細既約 6A, 大車 750CC 以上會系 10A ~ 12A. 呢D資料電池上有寫.
系撻車時 摩打起動刹哪可能用電超過 20A, 之後摩打轉緊時都可能 over 10A, 但系總共都系 幾秒鍾事, 電池可以應付到, 所以每次撻車只可以幾秒.  而叉電機系唔可以應付咁大既超載, 可能燒火牛.
直腳老人

引用:
原帖由 Hubberto 於 20-2-2009 13:45 發表

26 電池正常輸出能力, 細既約 6A, 大車 750CC 以上會系 10A ~ 12A. 呢D資料電池上有寫.
系撻車時 摩打起動鰟刹哪可能用電超過 20A, 之後摩打轉緊時都可能 over 10A, 但系總共都系 幾秒鍾事, 電池可以應付 ...
有d叉機有撻車功能