大風到我無曬信心揸車

引用:
原帖由 hideto 於 2-5-2013 12:52 PM 發表
琴晚我隻重羊雙騎過汀九青馬船洲穚,真係爽歪歪,全程迫我超速破風
我又係差唔多時間行汀九
單騎烏低都無用, D 風打橫黎部車好似之字型咁行, 想安全D已經行70 靠慢線同D風對抗緊都仲要比的士推
越急就越亂,越亂就越淆,越淆就越亂,越亂就越急
Smooth is slow; Slow is fast

引用:
原帖由 gogocarhk 於 2-5-2013 12:33 PM 發表

成日行汀九出九龍,過左橋先講"強風,小心駕駛"
最唔明既係成日話強風...但都唔封.
萬發同學會永遠榮譽"主角"
曾經有過遺憾, 但我從來無悔!

講真, 汀九有時真係風大到有D危險,
會唔會考慮行下路呢? (出隧道後靠左落橋)
引用:
原帖由 busfanhk 於 2-5-2013 01:34 PM 發表

我又係差唔多時間行汀九
單騎烏低都無用, D 風打橫黎部車好似之字型咁行, 想安全D已經行70 靠慢線同D風對抗緊都仲要比的士推

引用:
原帖由 busfanhk 於 2-5-2013 01:34 PM 發表

我又係差唔多時間行汀九
昨晚都行汀九,的確大風,要開到一舊先叫定少少...開70就肯定吹咗去隔離線...
懷念故友
正牌車棍

引用:
原帖由 ywk0213 於 2-5-2013 01:41 PM 發表
講真, 汀九有時真係風大到有D危險,
會唔會考慮行下路呢? (出隧道後靠左落橋)

我行龍翔道入屯門方向, 見落雨無帶雨褲想有個瓦遮頭就行長青, 去到汀九入左橋先feel到大風, 咁就已成定局
越急就越亂,越亂就越淆,越淆就越亂,越亂就越急
Smooth is slow; Slow is fast

昨夜凌晨都行汀九 , 真係好大風 , 路牌已改限速 50 , 但心諗咁O既情況緊係開快 D 離開危險地帶 .
引用:

我又係差唔多時間行汀九

每星期都入一次元朗, 基本上如果渣46我先會行吸水門橋;
加埋好記得幾年前汀九單P牌兩公婆果單新聞, 次次出九龍去到果個位都特別小心

唸唸下為左大人安全著想, 以後過完隧道落橋行50算
引用:
原帖由 Shun@HK 於 2-5-2013 01:56 PM 發表
昨夜凌晨都行汀九 , 真係好大風 , 路牌已改限速 50 , 但心諗咁O既情況緊係開快 D 離開危險地帶 .

小第新手一名
想問咁情況應以高速行駛定慢速50km以下行駛呢?

引用:
原帖由 sky 於 2-5-2013 01:44 PM 發表

昨晚都行汀九,的確大風,要開到一舊先叫定少少...開70就肯定吹咗去隔離線...
師兄, 借問聲你架咩車....?
我架係Forza, 以前都問過, 遇到大風, 應該比油行快D, 還是收油行慢D? 之前好多師兄都話收慢D.
我都行過一次汀九, 當時大約5級風左右, 真係怕怕.  自始都係下屯門公路算啦.

引用:
原帖由 ywk0213 於 2-5-2013 02:17 PM 發表
每星期都入一次元朗, 基本上如果渣46我先會行吸水門橋;
加埋好記得幾年前汀九單P牌兩公婆果單新聞, 次次出九龍去到果個位都特別小心

唸唸下為左大人安全著想, 以後過完隧道落橋行50算
2個人唔怕la,你人又重車又重開80都無咩問題架.
P牌兩公婆果單新聞係佢唔小心姐,未看就Cut!!

引用:
原帖由 denniswai 於 2-5-2013 11:20 AM 發表
行親東廊都怕怕,各位師兄有無好方法?
坐船仔囉,一系加對翼成風而去

買架過200KG 既車

引用:
原帖由 lokangai 於 2-5-2013 04:22 PM 發表

師兄, 借問聲你架咩車....?
我架係Forza, 以前都問過, 遇到大風, 應該比油行快D, 還是收油行慢D? 之前好多師兄都話收慢D.
我都行過一次汀九, 當時大約5級風左右, 真係怕怕.  自始都係下屯門公路算啦.
小弟選擇渣快d