鐵騎會館

查看: 1295|回復: 8

26俾人串

上星期日(4/2/2018), 下午大約3點鐘, 我在掃捍埔下面打8字,
打了幾個圈, 跟住見到有46學神落來, OK, 我便走,
正當走人時, 佢老闆, 竟然嚮安, 把火, 我都走人, 你駛乜嚮安, 你係學神, 我又係學神, 仲係場內, 大家亙相禮讓便沒事,

我係街度, 人地見我掛學牌, 都讓我地, 都沒有嚮安, 於是我下車跟個師傅理論.
跟住我排隊試場打8字, 前車學神46有個穿黑衣師傅下車, 佢話我唔排隊打8字, 下, 我唔係跟住你咩,

佢話見我剛才打8字同師傅理論, 原來做架樑, 又話乜野道路守則, 唔知俾佢嚇死, 知道俾俾佢笑死,

路面沒有雙白線, 又無分隔線, 講真警察唔知我們26成日在此處學車咩, 基本上隻眼開隻眼閉,
我咪報警囉, 我又唔係俾唔起$450, 佢又唔報警, 仲影我相.

有時我覺得26要團結, 佢地係斜路掉頭, 又要泊位, 當有4至5個學神, 閒閒地要15分鐘, 唔通我們又嚮安.  

各位見到x記及謝x樂師傅格外小心!

覺得26係果度打八字阻佢地搵食ma
B12 發表於 6-2-2018 03:14 PM
覺得26係果度打八字阻佢地搵食ma

阻佢? 其實係學生鐘, 又唔係搵食車, 多餘!

我覺得,你認為你對,46認為46對,無可能三言二語講到對方改變,最多表明一下立場就走人.
另外你講到希望26團結,(26已經幾團結了),其實唔關26定46團唔團結既事,今日新聞單野,十幾ton 貨van 都會幫手
(唔係隊道口又有幾架車幫,件事可以好危險)

開咩車都係,由其26,記住通街都係傻佬
前輩教落:讓你唔同你嘈,唔係怕咗你,只係保護自己

第時比樓主攞到牌, 仲唔打橫行??
人地費時做你, 你就話人地隻眼開隻眼閉??  
大家都唔係攞正係度打八字... 你讓下我, 我讓下你.咪算囉.
如果報警搞大左, 以後C兄, C弟點樣打八字..

我都有讓他, 佢下斜時, 我沒有再打8字, 即時我已經轉身走人, 佢仲嚮安, 講真我都走人, 唔係賴死唔走, 係場內沒有理由嚮安, 除非危險, 而佢嚮安, 坐佢隔離學生第二時有樣學樣, 不理三七廿一, 係唔係都嚮安.  我本身有私家車牌, 我係街都唔會立亂嚮安, 要視乎危險情況至嚮.  而家都沒事, 我已怒氣消了, 一切平淡, 如再遇此情況, 一笑置之.  一字記之曰 "忍" !
條馬路系佢H咩?
算啦,我以平復了
26心決 無論快與慢,幾時都要保持心平氣和

鐵騎網誌 iBike

GMT+8, 24-10-2018 11:30 AM

快速回復 返回頂部 返回列表