鐵騎會館

查看: 494|回復: 14

竟然收到運輸署驗車令!

都唔知邊條廢柴投訴L得閒得濟去報串,話我部錢七26改喉及嘈,宜家要八月去土瓜灣驗車,麻交叉煩
得罪人?

完全無厘頭唔知踩親邊條尾
發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

師兄,請問你收到 T D 之信件,內容有乜嘢寫呢?幾時要送部車去驗呀?

樓主| 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
jumboleung 發表於 18-6-2017 12:05 PM
師兄,請問你收到 T D 之信件,內容有乜嘢寫呢?幾時要送部車去驗呀?

咪寫話幾時幾日邊度被投訴部車太嘈懷疑改裝死氣喉咁囉,然後再寫住下個月去土瓜灣驗車,要驗對唔對牌薄,出唔出得街,廢氣排放等等,總之就係煩。

咁你咪要安番條原装喉囉。
 樓主| 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
jumboleung 發表於 18-6-2017 01:16 PM
咁你咪要安番條原装喉囉。

煩既就係部車已經十九幾年老爺車,條原裝喉都搵唔番了
social 發表於 18-6-2017 04:21 PM

整細d個喉咀便ok
驗完車再拆左佢
發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
深表同情, 我都檢過, 好叉煩,我個次俾警察無事啦啦截停一邊, 擺明搵野捉
我又去過土瓜灣驗, 佢乜都睇, 又睇指揮燈, 又睇BREAK 喉, 又叫你斜路試BREAK, 捉我尾牌架又唔檢查我尾牌架.
我尾喉改左, 可能唔嘈所以無特別CHECK
但同場見TMAX 師兄, 吹水下又係俾人捉喉太嘈, 所以還原左∼∼
social 發表於 18-6-2017 04:21 PM

乜嘢品牌同型號呀?
順帶一提, 如果唔得,仲有一次機會∼∼我就驗左兩次
 樓主| 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
B12 發表於 18-6-2017 08:49 PM
整細d個喉咀便ok
驗完車再拆左佢

咁就要姜言h車房搞,睇下第一次過唔過到關先
lemonjuice 發表於 19-6-2017 08:54 AM
深表同情, 我都檢過, 好叉煩,我個次俾警察無事啦啦截停一邊, 擺明搵野捉
我又去過土瓜灣驗, 佢乜都睇, 又 ...

但求天公做美一次過過關啦,要搞兩次即係要請多日假,仲未包落車房費用
jumboleung 發表於 19-6-2017 08:54 AM
乜嘢品牌同型號呀?

樹枝皮大盜老爺大街車
oic,
SBS Technology        九龍觀塘鴻圖道54號景雲工業大廈地下B座  Tel: 2390 0345-7                          Fax: 2390 6584

鐵騎網誌 iBike

GMT+8, 25-6-2017 04:56 AM

快速回復 返回頂部 返回列表