鐵騎會館

查看: 458|回復: 9

從中山到西藏走左8600多公里雲和路

macau坤 發表於 2-6-2017 04:40 PM
你好,很想寫細節給大家分享,但年紀大57歲要慢慢想好才寫請原諒

57 唔係嘛,成個後生仔咁o既?

214國道白馬雪山啞口高度海拔4292米

西藏昌都市然鳥鎮 仁龍巴冰川

仁龍巴冰川 至今未開發,仍保存著原始狀熊

林芝魯朗小鎮是廣東援藏項目  ,藏族文化,自然生熊,現代時尚

布達拉宮

109國道

318國道天路72捌

可否分享一下細節
B12 發表於 2-6-2017 12:55 AM
可否分享一下細節

你好,很想寫細節給大家分享,但年紀大57歲要慢慢想好才寫請原諒
我一直都有呢個想法,不過唔知點plan
期待師兄的遊記
macau坤 發表於 1-6-2017 11:33 PM
214國道白馬雪山啞口高度海拔4292米

GoodGoodGoodGood
請問樓主用邊款電單車; 本人亦有打算去中國摩旅, 心目中是用 龍嘉 (與Italjet聯合開發) 的 V咖 250i, 因為覺得價錢比 Benelli 小黃龍 300 要平接近一萬人仔, 寧願用來改裝及買配備. 請問樓主有乜嘢心得.

易衝前 發表於 10-6-2017 02:57 PM
請問樓主用邊款電單車; 本人亦有打算去中國摩旅, 心目中是用 龍嘉 (與Italjet聯合開發) 的 V咖 250i, 因為 ...

我用豪爵鈴木Gw250F,在國內有很多維修點,黃龍維修點很少,鈴木很快有拉力板出DL250,但本人覺得車身太重
謝謝師兄指點,豪爵GW25O在中國確實有實力而且口碑很好但價位亦不便宜。只是個人偏爱外露鋼管車架的電單車所以才考慮龍嘉V咖,其實Aprilia的 STX Cafe 125ie 也是心儀的目標之一。

鐵騎網誌 iBike

GMT+8, 25-6-2017 04:56 AM

快速回復 返回頂部 返回列表