鐵騎會館

返回列表 發新帖
樓主: kk6828

為何細CC車行高速特別危險?

上髙速,綿羊至少有300CC會好D;若係啡呤車,300CC都OK。

香港地車多路窄,26好難揾泊車位,車太大亦多麻煩,因為推車好辛苦,萬一冧車好難扶番起身,同埋好難摄入骨位同起大架。
車哥哥 發表於 7-9-2015 09:51 AM
小弟都係飯125車, 主要行吐露港, 獅隧, 尖隧, 龍翔等, 你問我夠唔夠, 我話一定夠, 因為小弟 P 牌, 行到盡 ...

即係過左p要換架大少少cc既車
peggybox 發表於 24-10-2015 09:57 AM
即係過左p要換架大少少cc既車

其實係諗緊買多架大CC少少, 架MSX125 我真係超鐘意, 應該唔會賣...
車哥哥 發表於 25-10-2015 10:12 AM
其實係諗緊買多架大CC少少, 架MSX125 我真係超鐘意, 應該唔會賣...

買多架....
師兄我用黎放假代步用架炸...
peggybox 發表於 25-10-2015 11:41 AM
買多架....
師兄我用黎放假代步用架炸...

如果放假先用買架大CC少少嫁啦, 反正唔係腳車, 就算大CC少少油錢都有限, 同埋放假出遊好多時週圍去, 買返架300CC街車上高速又方便, 力又足, 點都好啲夠用啲...

我每日都要行吐露港公路,不過我架係650。

細車話危險,我真係覺得好危險。

細車最大問題,係已經行緊90-100時,再要立刻起為做唔到。

我時時見到 D 貨柜車、運菜車行慢線行到百幾,如果你架細車,後面有架行到百幾貨柜車推住你行,你會點?

細車你就無得走,祈求架貨車轉線。

鐵騎網誌 iBike

GMT+8, 16-12-2017 03:11 PM

快速回復 返回頂部 返回列表