鐵騎會館

返回列表 發新帖
樓主: B12

香港騎GS上桂林玩

原帖由 alee 於 6-5-2014 22:20 發表

香港都吾好得幾多,香港發電廠的污染,市區路邊車輛的癈氣,加埋二手煙,冷氣機散出的熱力,一樣好難頂。

阿lee自上次之後,你仲有冇揸架gs跟團上去玩呀?
原帖由 新P女魔頭 於 7-5-2014 09:55 PM 發表

阿lee自上次之後,你仲有冇揸架gs跟團上去玩呀?

今次冇去,七月會去德國學玩GS。
原帖由 5746 於 5-5-2014 02:04 發表
點解女人唔可以浪漫?

邊個話唔可以...

好正 ,但個人偏見,一個人返上去又未必敢駕,跟車隊又覺得太多人  (我覺得最多幾架就ok,不喜勿插)
...
原帖由 hwlam 於 8-5-2014 11:48 PM 發表
好正 ,但個人偏見,一個人返上去又未必敢駕,跟車隊又覺得太多人  (我覺得最多幾架就ok,不喜勿插)

系米去先?我計劃緊一次北漏洞奶之旅,去到租或借電單車,一個星期行程,暫定八月想去就一齊!
原帖由 ilovebike 於 4-5-2014 10:59 PM 發表
我見佢d車既車牌都係香港車牌, 究竟車點過關...?內地電單車唔係唔可以上高速架咩 ?
按照中华人民共和國交通及安全法中,摩托車在高速公路上不得超過80km/h,必須靠右行駛。兩輪摩托車在高速公路上不得撘人。
法律好清楚寫明摩托車系可以上中國高速公路咖!
但你身為中國人都吾知中國國情咩?中國邊系法治咖?系人治丫馬,警察唔中意守法,就算明知摩托車系合法上高速公路,但佢系都唔畀你上,你吹咩!哈哈哈
不過小弟在北京,雲南等的高速公路系合法上過咖!不過路費好貴同私家車同價
使左幾銀??
如能介绍多点进入内地手续和价位,不胜感激!
Mr.Kok 發表於 11-6-2015 03:13 PM
如能介绍多点进入内地手续和价位,不胜感激!

據我所知,想揸車番大陸玩,可以組團請中旅包辦一切,佢可以幫你D車辬大陸臨時牌照,仲買埋保險,佢會幫你個團同大陸公安等部門辦埋許可証,仲安排埋随團維修車,安排埋路綫同食宿等等。咁樣辦齊晒手續,又有旅行社專人專車一路護駕,D大陸公安就唔會為難你地,又唔駛怕地頭蛇收買路錢。 唔單止電單車,就算46甚至超跑,只要人够多,肯駛錢,都可以組團上大陸玩。 好似前排揸超跑係廣深沿江髙速飛車,俾大陸公安拉去拘禁兼罰款班香港有錢佬就係咁樣組團。 費用方面,以上去10天左右計,你預駛萬幾二萬銀吧。

鐵騎網誌 iBike

GMT+8, 16-12-2017 03:05 PM

快速回復 返回頂部 返回列表